4stairs-valmennus hyödyntää osallistujien luovuutta ja keskittymistä

Kangasalan kaupungin ateria- ja siivouspäällikkö Hannakaisa Haanpää osallistui kesäkuussa kymmenen esimiestehtävissä toimivan alaisensa kanssa Trimmi Inspiren järjestämään 4stairs-valmennukseen.

4stairs-valmennuksessa osallistujat irrottautuvat suorituskeskeisyydestä ja tavanomaisista toimintatavoista ja ideoivat valitsemansa ongelman tiimoilta alitajuntaan nousevia ajatuksia. Valmennuksen avulla löydetään uusia näkökulmia yhteiseen toimintaan sekä yksilön että koko työyhteisön kannalta.

Valmennuksen tapaamisissa toimitaan pitkälti äänettömästi, keskitytään omiin ajatuksiin, mutta etsitään päämäärätietoisesti yhteistä näkemystä valitusta aiheesta. Valmennuksessa edetään mielen keskittyneestä harhailusta ryhmätyöskentelyyn ja ryhmiteltyihin asiakokonaisuuksiin.

Hiljaisuuden avulla kohti ratkaisua

 

Hannakaisa Haanpää sai vinkkiä luovasta 4stairs-valmennuksesta Kangasalan kaupungin henkilöstöjohtajalta, joka tiesi Hannakaisan olevan valmis kokeilemaan tavallisesta poikkeavia tapoja tehdä ja ratkaista asioita.

- Innostuin erilaisesta valmennuksesta, koska olen tällainen ”luova hullu”; tuntui siltä, että tämän valmennuksen toimivuutta täytyy kokeilla, Hannakaisa toteaa.

Valmennukseen osallistui kymmenkunta samanlaisissa tehtävissä toimivaa esimiestä, ja oikeaa asennetta osallistujien keskuudesta löytyi tehdä asioita uudenlaisella tavalla. Ihmettelyä menetelmän erilaisuudestakin toki kuului.

- Kaikki ovat olleet hyvin mukana valmennuksessa. Uusi juttu on ollut se, että ollaan hiljaa ja mietitään itsekseen ratkaistavaa asiaa. Yleensähän ollaan yhdessä äänessä, ja joitakin osallistujia hiljaisuus saattoi ahdistaakin, Hannakaisa pohtii.

Hannakaisa Haanpää, Kangasalan kaupunki

Kommentteja 4stairs-valmennukseen osallistuneilta:

”Luovuuden käyttäminen”

”Ensimmäisen tunnin herättämä toivo”

”Ideat, ajatukset, kuuntelu, hiljaisuus”

”Erilainen tapa ratkaista ongelmia”

”Jos on mukana tosissaan, saa hyödyn”

Työskentelyn edetessä minulle itselleni tuli erilaisia tuntemuksia: onko tämä asia oikeasti näin, miksi ajatellaan tietyllä tavalla ja saadaanko asiat muuttumaan. Mitä pitemmälle valmennus eteni, sitä rajummin asioita nostettiin esiin. Hiljaisuuden ansiosta kukaan ei päässyt nousemaan toisten yli.

- Luovana valmentajana toimineessa Petri Sepässä korostui luovuuden lisäksi rauhallisuus, ja vaikka hän oli osallistujien tavoin valmennuksessa paljon ääneti, häneltä löytyi sitten tarvittaessa vastauksia, Hannakaisa toteaa.

 

Luovuuden kautta asiakokonaisuuksiin

Viimeisellä kokoontumiskerralla valmennuksessa nostettiin esiin pääkohdat, joihin yhteinen ratkaisu työstetään. Osallistujat pohtivat pulmaa itsekseen, ja kesälomien jälkeisessä seurantatapaamisessa Pauliina Inervo jatkaa valmentajana ja auttaa viemään ryhmän kohti ratkaisua. Tavoitteena on luoda yhteinen suunnitelma ja aikataulutus.

Hannakaisa on valmis suosittelemaan 4stairs-valmennusta muillekin.

- Valmennusryhmän pitää olla sopivankokoinen. Meidän ryhmämme osallistujat tekevät kaikki samaa työtä, ja ainakin siinä valmennus toimi todella hyvin. Erilaiset ihmiset saavat mahdollisuuden tuoda työtä koskevia näkökulmia esiin.

Tutustu tarkemmin 4stairs-valmennukseen