Asiakaskertomus 11/2018

Palveluvastaava Katri Kinnari-Ahola Lempäälän kunta

Hallinnon esimies Heidi Lehtola
Prima Pet Premium

Asiakaskertomukset, Kokeva™-valmennus

Esimiestyössä pulmatilanteita ja palautteita

Palveluvastaava Katri Kinnari-Ahola Lempäälän kunnan ruokapalvelusta pääsi tutustumaan Trimmi Inspiren esimiesvalmennuksessa hallinnon esimies Heidi Lehtolan työpaikkaan Prima Pet Premiumiin.

Heidi on siirtymässä joulukuun alusta lukien kokonaan esimiestehtäviin, joita hän hoitaa tällä hetkellä vielä aiemman työnsä ohella.

- Tunne esimiesolemisesta vielä puuttuu, Heidi toteaa.

- Minulla on hyvin itseohjautuva asiantuntijatiimi. Esimiestyö on lähinnä läsnä olemista. Tiimini henkilöt ovat tuttuja, ja olen tehnyt heidän kanssaan työtä jo pitempään.

Katrin oma työ keittiöllä on enemmän päiväkohtaisessa hetkessä elämistä. Pulmatilanteisiin on tartuttava heti, ja on huolehdittava siitä, että jokapäiväinen tuotanto toimii mahdollisuuksien mukaan aikataulussaan.

- Olen ollut vasta neljä ja puoli viikkoa esimiehenä, tosin työskentelin sitä ennen ruokapalvelussa kokkina. Olen ollut koulutuksessa helmikuusta alkaen. Minulla on viisi alaista, ja valmistamme vanhainkodilla 200 lounasta ja 100 aamupalaa sekä muut ateriat. Kiireisin aika on meillä edessä, nimittäin joulu, Katri kertoo.

- Esimiestyö on ihmisten kanssa olevaa työtä.Oli henkilö minkälainen tahansa, esimiestyö kulminoituu aitouteen. Minulla on neljä alaista, Heidi toteaa.

Palautteen merkitys esiin esimiestyössä

Heidin ja Katrin tapaamisessa on puhuttu paljon palautteen antamisesta.

- Kaikki ihmiset tarvitsevat palautetta. Alaiseni saavat sitä pitkälti myyntikentän kautta, mutta joskus se kulkee minun kauttani ja vien sen luonnollisesti eteenpäin tekijälle, Heidi kertoo.

- Seison esimiehenä joukkueeni takana, en niinkään edessä. Huolehdin siitä, että kukaan ei putoa.

Kokemuksellinen esimiesvalmennus (KOKEVA™)

Autamme esimiehiä onnistumaan työssään. Korostamme jatkuvaa vuorovaikutusta ja kohtaamista. Tutustu!

 

 

Syksyn 2019 valmennusten ajankohdat:


12.9.-10.10. (viikot 37-41)
24.10. - 21.11.2019 (viikot 43-47)

Katso myös muut vuorovaikutusta tukevat valmennuksemme:

Muutosvalmennus

Luova 4stairs -valmennus

Lue myös:

Muut KOKEVA™-valmennuksen asiakaskertomukset

Lempaala_logo.png
Prima_logo.JPG

Toimitusjohtaja ja esimiesvalmennuksen valmentaja Pauliina Inervo Trimmi Inspiresta korostaa esimiestyössä luottamusta omaa tiimiä kohtaan, uskoa tiimiläisten haluun toimia yhteisen edun mukaisesti sekä heidän tukemistaan työssään. Palautteen antaminen vaatii esimieheltä tarkkaavaisuutta, jotta huomaa ja nostaa esiin oikeita asioita.

Heidi ja Katri ovat käyneet tapaamisensa aikana hyviä keskusteluja mm. erilaisten alaisten kanssa toimimisesta: miten heidän kanssaan toimitaan muutostilanteissa ja miten otetaan vastaan kehitysehdotuksia. Myös oman esimiehen tuki koetaan tärkeänä: on olennaista, että osaa ja uskaltaa pyytää tukea ja apua, kun sitä tarvitsee.

– Pidän aina oven auki keittiöön, että kuulen mitä siellä tapahtuu. Positiivisen palautteen antaminen on minulle luontevaa. Se tulee lähinnä partion kautta, missä olen ollut johtotehtävissä isoillakin leireillä, Katri kertoo.

Katrin mielestä valmennuksen käytännön harjoitteet ovat olleet hyödyllisiä. Kun haasteellisista tilanteista puhutaan ja niitä harjoitellaan, niistä on helpompi selvitä arjessa, kun ne on jo ikään kuin koettu.