Hyvät, paremmat ja parhaimmat

Updated: Feb 3, 2019

(Markus Myllyniemi, Mental Coach, Trimmi Inspire Oy) Jokainen meistä on hyvä. Ainakin jossain asiassa. Miten voi tulla paremmaksi? Miten kehittyä? Ihmisenä, puolisona, vanhempana, kollegana...


Fyysiset valmiudet ovat muokattavissa ja niiden tulokset helpommin nähtävissä. Liikunta eri muodoissa, kullekin sopivassa määrin lisää kansanterveyttä. Se saa mielihyvähormonit liikkeelle ja rasvat palamaan.


Säännöllisyys on kaikenkattavan fyysisen hyvänolon tukipilari. Oikea ja terveellinen ravinto ja riittävä lepo palauttavat kehon rasituksesta uuteen iskuun.


Kyllähän suurin osa meistä on tietoinen yllämainituista latteuksista!Mutta miten on henkinen puoli?


Kaunis kuori, mutta sisältä ontto. Miten voi petrata henkistä valmiutta?

Mielikin kaipaa liikuntaa. Se kaipaa ärsykkeitä ja haastamista.


Sitä on mielikuvitus. Lapsenomaista, täysin irrationaalista ajattelua, outojen assosiaatioiden pyörittelyä, vinksahtaneita näkemyksiä, normivapaata yhdistelyä, pakottamatonta yritystä ja kompurointia ajattelun pitkällä ja lavealla polulla.


Aivojen oikea-aikainen herättely. Valmius.

  • Lue kirja! (Suositus: Raymond Queneau, Tyyliharjoituksia)

  • Kuuntele ruotsinkielistä musiikkia! (Ulf Lundell, Öppna Landskap)

  • Käy taidenäyttelyssä, elokuvissa, tanssiteatterissa...ihan vaikka vain metsässä kävelyllä tai yllätä itsesi istumalla kirkon penkissä.

Palaan alkuun. Olet hyvä. Mieltä valmentamalla tulet paremmaksi. Ja parhaimmat mielet jakavat keksimänsä muidenkin käyttöön.


Anna mielelle mahdollisuus. Onhan kyseessä tuttu ihminen. SINÄ.Markus Myllyniemi, Mental Coach, Trimmi Inspire Oy


0 comments

Recent Posts

See All