Kokemuksellista ja vuorovaikutuksellista

Ennen kuin jäämme viettämään hyvin ansaittuja kesälomia, haluaisin luoda ensin vielä lyhyen vilkaisun menneeseen ja kohti tulevaa syksyä.


Vuorovaikutustaitojen merkitys työelämässä kasvaa jatkuvasti. Koneet ja robotit voivat hoitaa jatkossa osan työstä, mutta aina tarvitaan henkilö luomaan kontakteja ja puhumaan ihmiseltä ihmiselle: myyjän on vakuutettava potentiaalinen asiakas tuotteen tarpeellisuudesta, lääkärin kerrottava potilaalle sairaudesta ja parannuskeinoista, esihenkilön kuunneltava tiimiläisiään ja päinvastoin. Vuorovaikutus on nykyään paljon muutakin kuin kasvokkain kohtaamista. Se on entistä teknologiavetoisempaa, ihmiset ovat yhteydessä toisiinsa ja kommunikoivat keskenään etänä tietokoneen ja sovellusten kautta.


Tästä viimeiset puolitoista vuotta ovat kerryttäneet meille runsaasti kokemusta: etätöihin siirtyminen ja digitaalisten ohjelmien käyttö palavereissa ja muussa kommunikoinnissa on muuttanut vuorovaikutuksen luonnetta. Korona-aika onkin herättänyt monen esihenkilön miettimään yhteydenpitoa tiimiläistensä kanssa, ja käytävä- ja kahvipöytäkeskusteluiden hyöty ja merkitys on avautunut ihan uudella tavalla. Esihenkilöt ovat joutuneet pohtimaan, miten säännöllinen yhteydenpito ja kuulumisten vaihto pitäisi hoitaa ja mitä digitaalisia vuorovaikutusvälineitä siinä tulisi käyttää hyödyksi. Lisäksi on pyrittävä nostamaan tiimiläisten työn merkityksellisyyttä ja säilyttämään innostus näkemättä henkilökohtaisesti. Johtaminen on kontaktilaji, jossa onnistuminen edellyttää toisen kohtaamista, tavalla tai toisella.
Tässä kohtaa joku voisi ratkaista haasteen sillä, että syksyllähän mahdollisesti jo päästään työhön toimistolle. Mutta poistuuko tarve vuorovaikutukseen silloinkaan? Muistatko toimistolla työskennellessäsi kohdata tiimiläisesi riittävän usein, tukea heitä tarvittaessa, antaa positiivista tai rakentavaa palautetta aina tilanteen mukaan? Onko sinulla keinot innostaa ja sitouttaa tiimiläisesi työhönsä? Saat näihin ja muihin johtamisroolissasi mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin vastauksen kokemuksellisessa esihenkilövalmennuksessamme (KOKEVA™).


Aloitamme 16. syyskuuta seuraavan KOKEVA™-valmennuksemme, jossa painotamme paitsi esihenkilötyön arjen sujuvuutta ja osaamista myös kokemuksellisuutta ja vuorovaikutuksen merkitystä. Kokemuksellisuus tarkoittaa valmennuksessamme osallistujien tilannevalmiuksien kehittämistä erilaisten vuorovaikutustaitojen harjoitteiden avulla ja mahdollisuuden antamista lisätä osaamista erilaisissa arjen tilanteissa ja haasteissa. Samalla tarjoamme tilaisuutta esihenkilötyössä kohdattujen kokemusten vaihtamiseen ja verkostoitumiseen.


Valmennuksessamme kytkemme esihenkilörooliin liittyvät asiat osallistujien ja valmentajien kokemuksiin, jolloin niistä tulee käytännönläheisiä ja valmiuksia antavia. Esihenkilötyö ja sen roolimallin mukaiset tehtävät jatkuvat siellä toimistollakin, eikä vuorovaikutuksen merkitystä tulisi koskaan aliarvioida.


Nyt on kuitenkin aika vetää henkeä, nauttia Suomen luonnosta, mökkielämästä ja upeista kotimaisista matkailukohteista. Inspiroivaa kesää kaikille ja innostavaa paluuta työn ääreen loman ja uusien kokemusten voimaannuttamana!
0 comments

Recent Posts

See All