Valoisaa Joulua Sinulle!

(Vesilahden seurakunnan kirkkoherra, rovasti Harri Henttinen, KirkkoHarri) Joulu on jo ovella... Toivottavasti voisit joulun pyhinä hengähtää ja katsella mennyttä vuotta levollisin ja armollisin silmin. Katselisit erityisen armollisesti omaa itseäsi ja elämääsi. Ei tästä tullutkaan ihan täydellistä eikä lähelläkään ykkösluokan mallisuoritusta. Mutta ihmisen elämältä tämä kyllä näyttää - kaikkine kolhuineenkin! Sellaiseksi ihanan epätäydelliseksi elämämme on oikeasti tarkoitettukin. Onkin oikeastaan kyse asennoitumisestamme. Elämän voi nähdä pitkänä puutelistana tai sitten siitä voi löytää myönteisellä tavalla yllätyksellisiä käänteitä, joissa uhkistakin kasvaa mahdollisuuksia. On myös niin, että usein hyvät asiat menevät ohitsemme, koska asennoitumisemme on väärä. Vaarallisia sanoja ovat: en uskalla, ei kannata, en ole ennenkään, ei ole mahdollista tai ei minusta ole siihen, olen jo tämän ikäinenkin… Näillä sanoilla me usein perustelemme itsellemme toimimattomuuttamme tai pitäytymistämme johonkin entiseen, vanhaan ja totuttuun toimintatapaan tai näkökulmaan. Pikkuhiljaa elämä alkaa toistaa itseänsä ja katseemme suuntautuu vain menneeseen. Ei mitään uutta auringon alla, vai onko?


Sovitaanko, että mikäli se meistä riippuu, niin periksi ei anneta! Toivottavasti joulun aika voisi avata meille tien johonkin uudenlaiseen näkökulmaan ja asennoitumistapaan. Toivoisin, että ensi vuonna voisimme jokainen kuulla entistä enemmän hyviä uutisia ja itsekin niitä välittää toinen toisillemme. Annettaisiin myönteisille ajatuksille sijaa. Se muuten näkyy ulospäinkin. Muutama vihan ja katkeruuden ryppykin voisi jopa oieta. Joulun sanoma on ”Älä pelkää”. Jos ei tarvitse pelätä, uskaltaa rakastaa ja olla avoin elämälle ja tuntemattomillekin ihmisille. Jokainen päivä on Jumalan meille antama mahdollisuus. Mikään elämässäsi ei ole sattumaa. Jouluna Jumalan Valo syttyi tänne maailmaan. Se valo ei häikäise eikä sokaise. Jumalan Ikuinen Jouluvalo tuli ihmiseksi, kun Jeesus syntyi. Sen jälkeen mikään ei ole enää toivotonta eikä lopullisen pimeää. Umpikujissa avautuu Jumalan ovi. Siitä mihin ihmiset lopettavat, Jumala vasta aloittaa…

Lähdetään yhdessä kohti meille ihmisille tuntematonta tulevaisuutta. Onneksi Jumala tietää, mistä me olemme tulossa ja hän tietää myös, mihin me olemme menossa. Valoisaa Jouluaikaa Sinulle ja Läheisillesi. Siunausta ja Arkipäivänenkeleitä elämääsi myös vuodelle 2020!Muista: ”Olet ainutlaatuinen jalokivi Jumalan jalokivigalleriassa!”


Rovasti Harri Henttinen, Vesilahti0 comments

Recent Posts

See All