Trim-Upskilling™:

Ravitsemispäällikkö
Aila Seppälä

Pirkanmaan Voimia Oy

Pirkanmaan-Voimia-logo.png

Aila Seppälä on työskennellyt Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (PSHP) palveluksessa vuodesta 1987 ja kouluttautunut työn ohella mm. restonomiksi palvelun tuottamisen ja johtamisen sekä liiketoiminnan johtamisen koulutusohjelmassa. Vuoden 2019 alussa hän aloitti ravitsemispäällikkönä hoidon palvelualueella Pirkanmaan Voimiassa, joka syntyi kahden suuren toimijan integroiduttua.

 

Ailan vastuualueena ovat ravitsemispalvelut Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Keskussairaalassa ja Pitkäniemessä. Keskussairaalassa huolehditaan 600-700 potilaan kokopäiväisestä ravitsemuksesta, lisäksi ravintolassa tarjoillaan lounasta 600-800 henkilölle, pääasiassa henkilökuntaan kuuluville, mutta myös lapsipotilaiden vanhemmille, dialyysipotilaille ja muille ravintolassa poikkeaville. Pitkäniemessä potilaita on noin 350 ja ravintolassa käy syömässä noin 150 henkilöä.

- Yhtiöittäminen on tuonut tullessaan muutoksia, ja niihin valmistauduttiin jo viime vuoden ajan. Yksi suuri muutos on ICT, joka vaikuttaa palvelutuotantoon. Myös henkilökuntaan ja sopimuksiin liittyviä muutoksia on tullut, ja merkittävästi toimintaamme vaikuttaa vuoden 2020 lopulla valmistuva Keskussairaalan palvelukeittiö, Aila kertoo muutoksista.

 

- Olemme tehneet aiemmin PSHP:n ruokapalveluissa paljon samoja asioita kuin Voimiassakin on tehty, mutta asioiden yhdistäminen ja uudenlaiset käytännöt vaativat runsaasti työpanosta ja uuden oppimista.

Asiakastyytyväisyys on ravitsemispalveluissakin keskeinen asia, ja sen eteen Aila tekee paljon työtä.  Hän vie sanomaa eteenpäin koko henkilökunnan keskuuteen. Ravitsemispalveluja koskevat palautteet käsitellään aina ja niihin pyritään etsimään kehittämistoimenpiteitä.

”Voimme oppia toinen toisiltamme”

Trim-Upskilling™ on lisännyt yhteistyötä Hatanpäällä ja Koukkuniemessä toimivan ruokapalvelupäällikkö Anu Salmelan kanssa, joka toimi prosessissa Ailan parina. Vaihtopäivän aikana Aila on päässyt tutustumaan Anun vastuualueen henkilökuntaan ja toimintaan, osallistunut palavereihin ja perehtynyt aiemmin Voimia Liikelaitokseen kuuluneen yksikön toimintaan.

- Opettelemme Pirkanmaan Voimian malliin. Meillä on täällä Keskussairaalassa paljon hyviä toimintatapoja aikaisemmilta vuosilta, joista kannattaa pitää kiinni. Esimerkiksi viestintämme toimii täällä hyvin. Uudistuksia ja perehtymistä Pirkanmaan Voimian tapoihin tulee kuitenkin koko ajan, ja voimme oppia paljon toinen toisiltamme.

- Anun kanssa on tullut esiin mm. esimiesten sparraus, jota olen käynnistellyt omien esimiesteni kanssa. Vastaavasti Anu on saanut käsityksen meillä hyväksi todetuista toimintatavoista ja pohtii niiden hyödyntämistä omassa yksikössään.

 

Trim-Upskilling™-prosessissa toimineen upskillerin (Pauliina Inervo) rooliin Aila on tyytyväinen.

 

- Prosessissa Pauliina nosti esiin asioita, joita emme itse olisi huomanneet. Hän tuki meidän vahvuuksiamme ja sparrasi kehityskohteita niitä havaitessaan, Aila toteaa.

 

Yhteistyö vaihtopäivien aisaparin kanssa jatkuu varsinaisen Trim-Upskilling™-prosessin päättyessäkin, ja suunnitelmissa on laajentaa yhteistyötä mm. ottamalla mukaan omia esimiehiä ja mahdollistamalla vaihtoja. Toisen yksikön henkilöt saavat kasvot yhteisissä tapaamisissa, jolloin yhteistyö lisääntyy ja on helpompi kysyä neuvoa toiselta.

Voit olla kiinnostunut myös näistä Upskilling™-kokemuksista:
AnuSalmela.jpg

Ruokapalvelupäällikkö Anu Salmela, Pirkanmaan Voimia

"Nyt meillä on mahdollisuus tehdä yhdessä vielä parempaa ja kehittää osaamistamme. Voimme ottaa mallia puolin ja toisin."
Lue Anun tarina

KATI_peili.jpg

Asiakkuuspalvelujohtaja Kati Kinnunen, Grano Oy

"Erityisesti tässä uudessa tilanteessa, jossa oli tarkoitus synnyttää uudenlaista  tekemistä Granon asiakaspalveluun, Upskilling™-prosessi toimi erinomaisesti.
Lue Katin blogi