Trim-Upskilling™:

Asiakaspalveluassistentti Laura Kauhala-Ala-Kapee ja ravitsemistyöntekijä Heidi Eskelinen

Pirkanmaan Voimia Oy

Pirkanmaan-Voimia-logo.png

 

Heidi Eskelisen työpaikka on Keskussairaalan ravintokeskus, missä hän toimii ravitsemistyöntekijänä ja tekee vuoroja ruokasalissa. Työhön kuuluu tilauksien toteuttaminen, tarjoilua, tuotevälitystä, tiskivuoroja.

 

- Osallistuin Trim-Upskilling™-prosessiin esimiehen sijasta. Mielestäni sain siitä irti tuhat kertaa enemmän kuin Laura. Sain paljon vinkkejä, kuinka työpaikalla asioita voidaan tehdä eri tavoin ja miten ne muualla hoituvat.

 

- Olen ollut aiemmin kesätöissä ja määräaikaisena täällä ravintokeskuksessa. Silloin en aina uskaltanut ottaa asioita esille, vaikka näin jotain korjattavaa. Nyt minut on vakinaistettu ja olen innokas viemään asioita eteenpäin. Olen saanut Upskilling™-prosessista paljon itseluottamusta ja rohkeutta tehdä niin.

Laura Kauhala-Ala-Kapee työskentelee Koukkuniemen ravintokeskuksessa asiakaspalveluassistenttina. Ravintokeskus tuottaa ateriat Koukkuniemen vanhainkodille ja asumispalveluille, lisäksi se huolehtii kotiaterioista sekä henkilöstöravintola Koukun Helmen toiminnasta.

Lauran tehtävänä on vastata asiakkuuksien hoitamisesta sekä henkilöstöravintolan, vanhainkodin ja asumispalveluiden ravintopalveluiden toiminnan sujuvuudesta. Toimenkuva on hyvin monipuolinen, siihen kuuluu myös mm. tarjousten laatimista tai ravintolan somistamista.

 

- Teen kaikkea muuta paitsi ruokaa, Laura naurahtaa.

Esimies sparrasi ja jakoi Lauralle tietoa ennen Trim-Upskilling™-prosessiin lähtöä.

- Prosessi merkitsi minulle vertaisoppimista. Minulle oli tärkeää, että sain opastaa muita meidän tavastamme tehdä asioita. Meillä oli kyllä todella hauskaa Heidin kanssa ja luottamukseni nuoriin, innostuneisiin työntekijöihin kasvoi, Laura toteaa.

- Jatkossa on helpompi ottaa yhteyttä työasioissa, kun on nähnyt toisen työpisteen tekijöitä. Seurasin lisäksi mm. uuden työntekijän perehdyttämistä, ja voin hyödyntää mallia myös omassa työssäni.

 

Upskillerin tuki toimivaa

Upskillerin (Sari Mäkelä) roolin Heidi näki tärkeänä lisänä. Keskustelut vaihtopäivien päätteeksi olivat toimivia, kun sai saman tien purettua asioita. Pääsi vielä kertaamaan opittua, keskustelu oli rentoa ja siitä sai ahaa-elämyksiä.

- Vaihtopäivän jälkeen oli hyvä vetää asioita yhteen. Kävimme aina läpi, mitä päivän mittaan oli nähnyt ja kokenut sekä miten voisi kehittää omaa toimintaansa. Sarin ongelmanratkaisukyky oli hyvä, Laura toteaa.

- Prosessi antoi luottamusta innokkaisiin nuoriin työntekijöihin. Heidin kanssa meillä on ollut ihan mahtavaa, ja olen kokenut hyvin positiivisena saada jakaa hänelle osaamistani.

- Heidi on paljon kysellyt, miksi tehdään asioita tietyllä tavalla. Olen antanut mallia esimerkiksi siitä, mitä kaikkea voi olla myynnissä asiakkaille ja minkälaisia asioita voi kehittää itse.

Laura ja Heidi suosittelisivat lämpimästi kollegoillekin osallistumista Trim-Upskilling™-prosessiin.

- Tutustuminen muiden työpaikkoihin antaa uusia näkökulmia omaan työhön. Pääsee myös kertomaan omia näkemyksiään ja saa vaihtelua omaan arkeen, jolloin työvire paranee. Osaa myös arvostaa eri tavalla omaa työtään ja kunnioittaa työyhteisöään palatessaan vaihdon jälkeen omaan työpisteeseen. Vaihto piristää koko työyhteisöä, Laura toteaa.

- Vaihtopäivien aikana on hienoa nähdä toista työpistettä ja keskittyä näkemään, miten muualla tehdään asioita. Sitten kun palaa takaisin omaan työpisteeseensä, sen tuttuus ja turvallisuus korostuvat ja on taas mukava tehdä työtä, Heidi miettii.

Voit olla kiinnostunut myös näistä Upskilling™-kokemuksista:
AilaSeppala.jpg

Ravitsemispäällikkö Aila Seppälä,
Pirkanmaan Voimia Oy

"Työssä esiin tulevien asioiden pohtiminen muiden kanssa avaa niitä syvällisemmin, ja toisten näkemykset avartavat omaa ajattelua."


Lue Ailan tarina

AnuSalmela.jpg

Ruokapalvelupäällikkö Anu Salmela, Pirkanmaan Voimia Oy

 

"Upskilling™-prosessin anti kiteytyy vielä lisää ensi vuoden suunnitelmassa. Kehitämme toimintaa yhdessä maltillisesti ja toisen osaamista ja työtä kunnioittaen."

Lue Anun haastattelu